Method Putkistosta ammatti

TILAA:

Kun haluat tietää ensimmäisten joukossa uutuuksistamme,

tilaa uutiskirjeemme ja saat samalla sähköpostiisi käytännönohjeet, millä pidät itsesi hyvässä kunnossa:

https://tampereenpilatesstudio.fi/ota-yhteytta/

Pioneerien matkassa:

Vuonna 1999 kolme naista päättää tarjota vaihtoehtoa vallitsevalle terveydenhoidolle, perustetaan Terveys- ja koulutuspalvelu Vilmankämmen. Emme olleet tyytyväisä siihen, miten ihmisä kohdeltiin terveydenhuolloin rattaissa.Tavoitteenamme oli panostaa ennaltaehkäisevään ja motivoivaan toimintaan.

Kypsyi ajatus myös uudenlaisesta lähentymistavasta kunnon ylläpitämiseen.

Hakeuduin vuonna 2000 Method Putkisto ohjaajakoulutukseen. Olin aikaisemmin jo 10 vuotta ohjannut kansalaisopistossa ja seurassa ryhmätunteja naisille. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja homeopaatti, joten ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnosti.

Method Putkisto oli jotain aivan muuta, mitä olin kokenut. Ihastuin metodiin,vaikka koinkin sen myös haasteelliseksi tai sanotaanko, että en ollut ehkä enää mukavuusalueellani ja siksi onneksi opinkin uutta. Marja Putkisto laittoi orastavia taitojani koetukselle ja pakotti minua hiomaan raakaa timanttiani yhä uudelleen, kun navanpisteet ja palleapisteet vielä hakivat paikkaansa! Mutta kaikki tämä kannatti sillä ; ”Timantiiit on ikuisiaaaa!” 🙂

Samaan aikaan jalkautui Pilates tekniikka Suomeen.Tiedonjano lisääntyi ja halusin aloittaa rinnalla myös MP Pilates koulutuksen. Lukuisat kerrat suuntautui auton nokka kohti Helsinkiä ja Kisakalliota kohti aina vaan perustotuuksien lähteille.

Pidin tavasta, jolla perusteltiin, miksi asiat tehdään niinkuin ne tehdään. Erityisesti minua viehätti asioiden luonnollisuus ja tarkoituksenmukaisuus.

Metodien peruskurssit aloitin Lempäälän kunnan Kehon koululla. Pian kuitenkin oli aika jatkaa matkaa ja yrityksemme toiminnan laajentamista Tampereelle. Toimimme muutaman vuoden kuntoklubi Atleticon yhteydessä. Fysioterapian ja luontokuntoutuksen lisäksi pidettiin metodien tunteja ryhmille. Yrityksemme ja metodit muuttivat seitsemäksi vuodeksi historialliseen Haarlan palatsiin Tampereen keskustaan ja vuonna 2012 asetuimme Pirkankadulle.

Olin ensimmäinen MP Pilatesohjaaja Tampereella ja toin Pilateksen Tampereelle. Samalla koulutin itseäni instituutissa edelleen: pienvälineet, Pilates laitteet, MP Kasvokoulu, Huippuliikkuja, kevytohjelma, 30 pv teho-ohjelma, opettajakoulutus. Melkein aina Helsingistä tullessa oli jokin diplomi kotiintuomisena ruusun kera.

Pystyin kuitenkin hoitamaan myös työni ohjaajana ja yrittäjänä opiskelun ohella, vaikkakin päivät venyivät usein aamu viidestä ilta yhdeksään. Ja pitihän se perhekin hoitaa jollakin tavalla siinä sivussa, kiitos heidän tuestaan matkallani. Kiitos kuuluu myös ihanille kollegoille, joiden kanssa olemme kokeneet monenlaista matkamme varrella toisiamme tukien. Hetkeäkään en ole katunut, että silloin tein päätöksen lähteä tutkimaan tätä mahdollisuutta.

Olen saanut itselleni paljon pohdittavaa omasta kehostani. Tiedän sen rajoitteet, mutta mikä tärkeintä, uskon myös sen mahdollisuuksiin. Käsieni kautta on vuosien varrella kulkenut vähintään 10.000 ihmistä erilaisten ryhmätuntien, yksityistuntien, messujen,työpaikkakäyntien, demotuntien ja opetustuntin kautta.

Olen onnellinen, että olen jälleen tällä saralla ollut edelläkävijä ja saanut viedä eteenpäin iloista viestiä oman kehon mahdollisuuksista . Olen kiitollinen niistä kaikista asiakkasta, jotka jo yli vuosikymmenen ovat seuranneet metodien ja minun mukanani. Iloinen myös niistä hetkistä,jolloin jo jonkinaikaa pois tunneiltamme ollut asiakas palaa jälleen ja haluaa taas jatkaa.

Hienoa, että saan kuulla ihmisten kertovan, kuinka he ovat päässet olkapäävammastaan, lonkkavaivastaan, nukkuvat paremmin, astma on parempi, selkäkivut ovat häipyneet, ovat energisempia jne.

Nykyään yhä useammin urheilijat tulevat hakemaan apua kehonhallintaansa, kun huomaavat, että vanhat konstit eivät enää riitä.

Haasteen ole heittänyt myös miehille, koska he hyötyisivät metodien harrastamisesta. Rautakangestakin voi saada notkean! Jonkinverran haastetta on otettu vastaan, mutta vielä en ole tyytyväinen, tehtävää vielä riittää.

Ihmisten työn haastavuus keholle on kuluttavaa. Uusien menetelmien vieminen työkulttuuriin ja ihmisten motivointi ovat tällähetkellä sydämenasiani ja siinä yhtenä tärkeänä osana on motivoiva yksilöohjaus ja metodit. Meillä on toimiva paketti, jolla ihmiset saadaan voimaan paremmin. Nyt vain kaikki hyvä ja käytännöllinen tieto otetaan käyttöön.

Tunnen tekeväni hyödyllistä työtä. Olen palvelemassa toisia ihmisiä, sehän se on olemassaolomme tarkoitus – eikö vaan?

Tule sellaisena kuin olet, halutessasi lähdet erilaisena.

Tervetuloa Tampereen Pilates Studiolle, vielä mahtuu mukaan.

Armi Lundán

armi.lundan@vilmankammen.fi

Studion johtaja