Pilateksella vahvaksi

Pilates maailmanlaajuinen menestys

”10 harjoituskerran jälkeen tunnet eron, 20 kerran jälkeen näet sen ja 30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho.” Joseph Pilates

Tutkimuksen mukaan pilates on parasta liikuntaa pitkittyneeseen selkäkipuun.

Yli 3 kuukautta kestävää selkäkipua pidetään pitkittyneenä selkäkipuna. Selkäkivut ovat maailmanlaajuien ongelma ja ne aiheuttavat paljon kipua ja myös taloudellisia kuluja. Työstä poissaolot, lääkärinpalkkiot, lääkkeet ja kuntoutukset maksavat sekä kivusta kärsivälle että yhteiskunnalle paljon. Tämän lisäksi kipu yleensä aiheuttaa inhimillistä kärsimystä koko kehon toimintaan ja päivittäiseen jaksamiseen.

Olen tehnyt erityisesti selkäongelmista kärsiville 8 viikon  ”Back pain, goodbye”-paketin. Tämä jatkossa vain tilausryhmälle.

Laajamittaisessa kansainvälisessä tutkimuksessa tutkittiin, millainen liikuntamuoto on tehokasta pitkittyneessä selkäkivussa. Lue blogistani lisää tutkimuksesta ja mihin pilateksen teho perustuu.

Pilateksella apua istumatyön haasteisiin

Nykyään yhä useammat lääkärit ja fysioterapeutit suosittelevat Pilatesta erilaisiin tuki- ja liikuntaelin vaivoihin. Erityisesti selkävaivoihin ja istumatyön aiheuttamiin ongelmiin asiakkaat ovat saaneet tutkitusti hyvää apua. Pilateksessa käytetään kehoa monipuolisesti ja liike haetaan aina kehon sisältä ulospäin. Kun syvä tuki kytkeytyy, pinnallisetkin lihakset toimivat paremmin. Näin saavutetaan kokonaisuus, mikä auttaa pitämään kehoa paremmassa kunnossa.

Pilateksessa yksilöllinen ohjaus tärkeää, toteutetaan tilusryhmille

Tilaus pienryhmissämme (max. 12 osallistujaa) olet kokeneen ohjaajaan ohjauksessa, jolloin saat myös tuloksia. Rauhallinen ympäristö auttaa irtautumaan arjen kiireestä ja annat kehollesi tärkeää aikaa vahvistumiseen ja palautumiseen. Myös yksityistunnit ovat suositeltavia varsinkin jos kehollisia haasteita on jo ehtinyt tulla useampia.

Pilateksen perusajatus

MP Pilateksen pohjana on vahva ydintuki ja luiden oikea linjaus, jolloin lihakset toimivat tehokkaasti ja turvallisesti. Keho työskentelee tasapainoisesti. Ulospäin se näkyy vahvana, ryhdikkäänä ja terveenä olemuksena ja hyvinvointina.

Pilates on saksalaisen Josef Pilateksen kehittämä kehohallintatekniikka, jonka avulla saavutat vahvan ja notkean lihaksiston. Suomeen pilates rantautui 1990-luvun lopussa ja minä toin sen vuonna 2000 Lempäälään ja Tampereelle. Pilates on kehitetty  vastaamaan nykypäivän ihmisen tarpeita.

”Kiitos eilisestä – olin oikein vaikuttunut näkemästäni ja kuulemastani. Olen myös varma, että pilates ja kehonhallinnan kehittäminen ovat avain selkävaivojeni hoitamisessa ja ennaltaehkäisemisessä”. – Yksilötunnilla ollut asiakas.

Teen työpaikkaohjauksia tilausryhmille.