Pilateksen opiskelulla kehonhallinnan-ammattilaiseksi

Yrityksemme alkutaival

Pilates on ollut kantava metodi alkuajoista asti, kun vuonna 1999 kolme naista päättää tarjota vaihtoehtoa vallitsevalle terveydenhoidolle, perustetaan Terveys- ja koulutuspalvelu Vilmankämmen (myöhemmin Vilmankämmen Oy). Emme olleet tyytyväisä siihen, miten ihmisä kohdeltiin terveydenhuolloin rattaissa.Tavoitteenamme oli panostaa ennaltaehkäisevään ja motivoivaan toimintaan.

Kypsyi ajatus myös uudenlaisesta lähentymistavasta kunnon ylläpitämiseen.

Opiskelemaan Method Putkisto Instituuttiin

Hakeuduin vuonna 2000 Method Putkisto ohjaajakoulutukseen. Olin aikaisemmin jo 10 vuotta ohjannut kansalaisopistossa ja urheiluseurassa ryhmätunteja naisille. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja homeopaatti, joten ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnosti.

Method Putkisto oli jotain aivan muuta, mitä olin kokenut. Ihastuin metodiin, vaikka koinkin sen myös haasteelliseksi tai sanotaanko, että en ollut ehkä enään mukavuusalueellani ja siksi onneksi opinkin uutta.

Marja Putkisto laittoi orastavia taitojani koetukselle ja pakotti minua hiomaan raakaa timanttiani yhä uudelleen, kun navanpiste ja palleapiste vielä hakivat paikkaansa! 🙂 Mutta kaikki tämä kannatti sillä ; ”Timantiiit on ikuisiaaaa!” 🙂

Pilates menetelmä saapui Suomeen

Samoihin aikoihin alkoi Pilates tekniikkan opetus  Suomessa. Tiedonjano lisääntyi ja halusin aloittaa rinnalla myös MP Pilates koulutuksen, pääkouluttajana oli Jarmo Ahonen. Lukuisat kerrat suuntautui auton nokka kohti Helsinkiä ja Kisakalliota kohti aina vaan perustotuuksien lähteille.

Pidin tavasta, jolla perusteltiin, miksi asiat tehdään niinkuin ne tehdään. Erityisesti minua viehätti asioiden luonnollisuus ja tarkoituksenmukaisuus.

Pioneeri

Metodien peruskurssit aloitin Lempäälän kunnan Kelhon koululla. Pian kuitenkin oli aika jatkaa matkaa ja yrityksemme toiminnan laajentamista Tampereelle. Toimimme muutaman vuoden kuntoklubi Atleticon yhteydessä. Fysioterapian ja luontokuntoutuksen lisäksi pidettiin metodien tunteja ryhmille. Yrityksemme muutti seitsemäksi vuodeksi Haarlan palatsiin ja nykyään olemme asettuneet Pirkankadulle.

Olin ensimmäinen MP Pilatesohjaaja Tampereella ja toin Pilateksen Tampereelle. Samalla koulutin itseäni instituutissa edelleen: pienvälineet, Pilates laitteet, MP Kasvokoulu, Huippuliikkuja, kevytohjelma, 30 pv teho-ohjelma, opettajakoulutus. Melkein aina Helsingistä tullessa oli jokin diplomi kotiintuomisena ruusun kera.

Päivät venyivät

Pystyin kuitenkin hoitamaan myös työni ohjaajana ja yrittäjänä opiskelun ohella, vaikkakin päivät venyivät usein aamu viidestä ilta yhdeksään. Ja pitihän se perhekin hoitaa jollakin tavalla siinä sivussa, kiitos heidän tuestaan matkallani. Hetkeäkään en ole katunut, että silloin vuonna 2000 tein päätöksen lähteä tutkimaan tätä mahdollisuutta.

Kehon mahdollisuudet

Olen saanut itselleni paljon pohdittavaa omasta kehostani. Tiedän sen rajoitteet, mutta mikä tärkeintä, uskon myös sen mahdollisuuksiin. Käsieni kautta on vuosien varrella kulkenut vähintään 10.000 ihmistä erilaisten ryhmätuntien, yksityistuntien, messujen,työpaikkakäyntien, demotuntien ja opetustuntin kautta.

Palkitsevaa työtä

Olen onnellinen, että olen taas kerran ollut edelläkävijä ja saanut viedä eteenpäin iloista viestiä oman kehon mahdollisuuksista. Olen kiitollinen niistä kaikista asiakkasta, jotka ovat seuranneet metodien ja minun mukanani. Iloinen myös niistä hetkistä, jolloin jo jonkinaikaa pois tunneiltamme ollut asiakas palaa jälleen ja haluaa taas jatkaa.

Olen kiitollinen, että saan kuulla ihmisten kertovan, kuinka he ovat päässet olkapäävammastaan, lonkkavaivastaan, nukkuvat paremmin, astma on parempi, selkäkivut ovat häipyneet, ovat energisempia jne.

Asiakkaiden referenssejä löydät tästä linkistä

” Olen sinua usein ajatellut. Varsinkin kertoessani tuttavilleni sinun tehokkaasta toiminnastasi minunkin terveyteni hyväksi. En olisi silloin työaikana pystynyt liikkumaan niin hyvin ilman sinun ohjaustasi.”

Olen iloinen myös ihanista kolleegoista, joiden kanssa olemme kokeneet monenlaista matkamme varrella toisiamme tukien.

Nykyään yhä useammin urheilijatkin tulevat hakemaan apua kehonhallintaansa, kun huomaavat, että vanhat konstit eivät enää riitä.

Haasteita riittää

Haasteen ole heittänyt myös miehille, koska he hyötyisivät metodien harrastamisesta. Rautakangestakin voi saada notkean! Jonkinverran haastetta on otettu vastaan, mutta vielä en ole tyytyväinen. Valloittakaamme suomalaisten miesten sydämet!

Ihmisten työn haastavuus keholle on kuluttavaa. Uusien menetelmien vieminen työkulttuuriin ja ihmisten motivointi ovat tällähetkellä sydämenasiani ja siinä yhtenä tärkeänä osana on motivoiva yksilöohjaus ja metodit.

Meillä on toimiva paketti, jolla ihmiset saadaan voimaan paremmin. Nyt tarvitaan yhteisiä ponnistuksia, että kaikki se hyvä ja käytännöllinen tieto saadaan siirrettyä uusille ohjaajille ja ”loppukäyttäjälle”.

Pidä huolta itsestäsi!

Halun luoda luottamuksen Sinun kanssasi ja rohkaista Sinua hakemaan oman kehosi optimia ja nauttimaan jokaisesta uudesta löydöstä kehossasi. Haluan myös sitoutunutta asiakaskuntaa, jolloin saadaan myös tuloksia aikaan.

Tunnen tekeväni hyödyllistä työtä ja olen palvelemassa ihmisiä, sehän se on olemassaolomme tarkoitus – eikö vaan?

Tule sellaisena kuin olet, halutessasi lähdet erilaisena.

Tervetuloa Tampereen Pilates Studiolle, vielä mahtuu mukaan.

Armi Lundán

 • Studion johtaja
 • Pilates- ja kehonhallinnan-ohjaaja, hyvinvointivalmentaja
 • Sairaanhoitaja 1981
 • Perheen matkatoimistossa 1982-1998
 • Vyöhyketerapeutti 1988
 • Klassinen homeopaatti 1991
 • Pilates- ja methodputkisto-ohjaaja 2000
 • Pilates- ja methodputkisto opettajakoulutus 2005
 • Modern Nordic Walking- ohjaaja 2013
 • SPS, spiralstabilaatio-ohjaaja 2016
 • Footbic-ohjaaja 2018