BlogiYleinen

Kuussa on käyty, mutta ihmisessäkin on vielä tutkittavaa

En koskaan lakkaa ihmettelemästä, miten hieno kokonaisuus ihminen on. Paljon on vielä varmasti selvittämättä, mitä kehossamme tapahtuu.

Kehon kokonaisuuden toimintaan ei arkena juurikaan kiinnitä huomiota, kun kaikki on hyvin. Mutta auta armias, kun tulee jokin kipu tai kremppa.

Kun on esim. käsi paketissa, niin touhuamista se tosiaan jo hidastaa melko lailla. Vaateiden pukeminen yhdellä kädellä ei olekaan enää helppoa. Entä jalan sitten jalan murtuma? Kummasti se hidastaa toimintaa kuten kävelyä, hiihtoa, pyöräilyä, tanssia jne.

Arvostan terveyttä

Toivottavasti arvostat sinäkin. Kehomme on viisas ja usein myös ilmoittaa tulevista ongelmista, jos nyt ei mietitä varsinaisia äkillisiä onnettomuuksia.

Pikkuhiljaa kipeytyvät hartiat saavat jo melkoisen ongelman jatkuessaan, jos et ajoissa tee asian eteen jotain. Kun heräämme ajoissa huomaamaan kehon viestit, monelta kivulta säästytään. Tai useat yölliset valvomiset alkavat vaikuttamaan hyvinvointiisi.

Olet oman kehosi asiantuntija

Usein me suuntaamme ammattiauttajan pakeille, kun meille tulee jokin kipu. Mutta voisi myös itse miettiä johtuuko kipu esim.  huonosta työasennosta, liian vähistä unista, liikunnan puutteesta, huonosta ravinnosta.

Kun maltat hetkeksi pysähtyä ja miettiä toimintatapojasi, ehkä syy kivulle ja huonolle ololle myös selviää.

Itsehoitoa aktiivisemmin

Nykyinen yleisen terveydenhuollon kuormittuminen pakottaa meidät tahtomattammekin selviytymään paremmin itse eli ottamaan enemmän vastuuta omasta terveydettämme. Ja toki se tulee myös paljon halvemmaksi, kun teemme ennakoivia toimia oman hyvinvointimme lisäämiseksi.

Toki joskus esim. hieronnassa käynti, voi olla se, mitä juuri kaipaa. Mutta jos hierojalla käynnit ovat lukuisia ja vaivat vain jatkuvat, niin perusteellisempi tarkkailu omaan toimintaa tulee ottaa tarkasteluun.

Matala asteinen tulehdus

Kehomme verenkierron toimiminen on edellytys, että kehomme solut saavat riittävästi happea ja ravintoa. Jos solut voivat huonosti se alkaa pikkuhiljaa tuottamaan vakaviakin eli kroonisia sairauksia kuten kakkostyypin diabetesta, sydän- ja verisuonisairauksia.

Usein soluvälitilaan voi tulla sisäinen tulehdus tila, jos järjestelmä ei toimi oikein ja se edesauttaa sairauksien synnyssä.

Se on krooninen pitkäaikainen tulehdus kehossa, mikä ei ole siis  bakteeri infektio. Sen arvioidaan olevan yhtä yleistä Suomessa kuin kohonnut verenpaine eli noin miljoonalla. Mikäli on vyötärölihavuutta, korkeaa kolesterolia ja verenpainetta sen taustana on usein myös matala asteinen tulehdus.

Matalan tulehduksen riskitekijöitä on mm. tupakointi, riittämätön liikunta, lihavuus, huono ravintoainepitoisuus ja -laatu ruuassa, hampaiden tukikudosten tulehdus, hampaiden hammaskivi.

 

Verenkierron tehtävä

Punasolujen tehtävä on kuljettaa happea keuhkoista kudoksiin, kuten aivoihin ja lihaksiin. Keuhkoissa happi sitoutuu punasolujen hemoglobiiniin, josta se vapautuu kudoksissa solujen käyttöön. Kudoksista palatessaan punasolut tuovat hiilidioksidia takaisin keuhkoihin uloshengitettäväksi.

Vitamiinit ja kivennäisaineet imeytyvät verenkiertoon ohutsuolessa. Suolen ontelosta ravintoaineet imeytyvät ensin suolen pinnassa olevaan soluun. Sen jälkeen ravintoaineet kulkeutuvat veren mukana eri puolille elimistöä.

Kuussa tosiaan on käyty ja vasta lähiaikoina on alettu enemmän tutkimaan verenkierron kokonaisuutta.

Mikroverenkierto

Nyt puhutaan siis aivan pienistä verisuonista, joissa punasolut pääsevät juuri ja juuri kulkemaan eteenpäin ja näin tuoden soluille tärkeän hapen kehomme käyttöön.

Mikroverenkierto on ollut lähivuosina tutkimuksen kohteena, koska mikroverenkierron häiriöiden oletetaan olevan yhteydessä kroonisten sairauksien syntyyn. Kroonisia sairauksiahan ei voi lääkkeillä parantaa, toki kipuja voidaan lieventää, mutta syy on ja pysyy.

Vuonna 2022 on tehty 1400 tieteellistä artikkelia, jotka koskevat mikroverenkiertoa ja sen vaikutusta hyvinvointiimme.

Mikroverenkierron osuus on pitkään oletettu olevan koko verenkierto järjestelmästämme noin 74 %, mutta nyt uusin tutkimus 1) osoittaa, että se on jopa 94–98 %. Ei siis ole ollenkaan yhdentekevää, miten mikroverenkiertomme toimii.

Syy heikentyneeseen mikroverenkiertoon löytyy ennen hiusverisuonia olevien pre-kapillaaristen suonien seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) hidastumisesta tai loppumisesta.

Kun mikroverenkierto järjestelmä häiriintyy, sitä ei voi lääkkeillä korjata,  vaan sen liike perustuu omaan autonomiseen luonnolliseen rytmiin.

Väsymys, kipu, heikko palautuminen, unihäiriöt, verenpaine, hermovauriot, sydänoireet jne ovat oireita heikosta mikroverenkierrosta.

Tätä rytmiä voidaan auttaa vain fysikaalisesti ei siis lääkkeillä.

 

Bemer

Bemer on jo 25 vuotta sitten patentoinut Bemer signaalin, jolla voidaan todistetusti vaikuttaa tähän autonomiseen järjestelmään tukien mikroverenkierto järjestelmän luonnollista pulsoivaa rytmiä.

BEMER stimuloi fysikaalisella vaikuttajalla kohdennetusti suonen seinämän lihassoluja. Tuloksena on parempi luonnollinen rytmi, joka saa aikaiseksi paremman veren virtauksen hiusverisuoniin.

Bemer terapia ohjeistaa aamuin illoin 8 min ajan ottaamaan  Bremer hoitoa. Näin voidaan buustata omaa verenkierto ja siten tuetaan solujen aineenvaihduntaa ja hapen kuljetusta sekä kuoma-aineiden poistumista.

Tällöin solujen hapen hyödyntäminen paranee ja sillä on taas vaikutusta parempaan energian muodostumiseen soluissa.

Bemer Evo

Bemer signaali on edelleen toimiva, joten sitä ei tarvitse muuttaa, mutta Bemer on panostanut vielä enemmän uudessa Bemer Evo mallissaan laitteen helppokäyttöisyyteen.

Bemer on hyväksytty lääkinnällinen fysikaalinen itsehoitolaite ja siten tarkkaan tutkittu. Hienointa vielä on, että se on myös turvallinen koko perheelle.

Ottakaamme siis ilolla vastaan Bemer teknologia oman hyvinvointimme avuksi. Käytetään sitä sekä ennakoivasti, mutta myös jo sairauksien synnyttyä. Parempi verenkierto auttaa voimaan paremmin, kun solut voivat paremmin.

Kerron mielelläni lisää

 

Armi Lundán

armi.lundan (at) gmail.com

Bemer Partner

 

1)Houden,A.J.H and C.D.A- Stehouer (2021) Microvascura dysfunction Endrocrine and Metalobolic Science 2:100+73)

Lue lisää:

https://vilmankammen.bemergroup.com/fi

https://hellisolujasi.fi

Live video mikroverenkierron tehostumisesta verisuonistossa Bemer hoidon aikana:

https://www.youtube.com/watch?v=K3nv2S-skI0

Vastaa