AjankohtaistaYleinen

Firstbeat osoitti avioeron aiheelliseksi

Apua ohjaukseen

Hyvinvointianalyysi Firstbeat on ollut yrityksemme käytössä kymmenisen vuotta.

Yrityksemme slogan on: ”Hyvinvointia ei voi ulkoistaa”. Meidän on siis itse otettava vastuuta terveydestämme ja tehtävä ennaltaehkäiseviä toimia, jotta pysymme mahdollisimman hyvässä kunnossa. Me mielellämme kannustamme ja ohjaamme.

Olemme yrityksenä halunneet ottaa terveyskunnonmittauksiin sellaisia mittareita, jotka antavat tietoa tärkeistä perusasioista. Tärkeätä oli myös visuaalinen ulkoasu, jotta tulokset ovat helposti ymmärrettäviä.

Firstbeatin historiaa meillä

Firstbeat antaa tietoa stressitasosta, palautumisesta päivällä ja unen aikana sekä liikunnan terveysvaikutteista. Uutena ominaisuutena myös kuntotasonmittaus.

On ollut ilo seurata, miten Firstbeat on kehittynyt matkan varrella. Yrityksemme osti alkuun heti mittarit omakseen. Mittarit annoimme asiakkaille alkuun muovipussissa. Seuraava malli oli palkintolaatikko ja sittemmin Firstbeatin kehittämät pakkauslaatikot.

Olemme tehneet mittausta niin yksittäisille asiakkaille kuin yritysryhmille. Teimme erilaisia kokeiluja seuraten flow-tilaa yritysneuvottelussa, luonnon vaikutuksista palautumiseen ja ”tanssi-tourneen” vaikutusta palautumiseen.

Unohtumattomia kohtaamisia

Ehkä yksi mieleenpainuvin mittauksen palautetilaisuus sijoittuu alkuaikoihin.

Eräs pankinjohtaja halusi Firstbeat-mittauksen. Palautetilaisuus on mittauksen tärkein vaihe. On siis mietittävä, miten mittaukset antavat apu suunnitellessa tarvittavia muutoksia.

Käydessämme palautetta läpi, tuli ilmi, että aina kun hän tuli kotiin, hänen stressitasonsa nousi. Kun sitten kävimme asiaa läpi, hän totesi, että vaimon läsnäolo ärsytti häntä. Heillä oli ollut vaikeata ja hän oli jo ajatellut avioeroa. Hän kertoi, että tämä mittaus vahvisti hänen päätöstä avioeron vireille laittamiseen.

Älä pelkää tuloksia

Hyvinvointivalmentajana tietysti on tärkeätä ymmärtää, että päätökset muutoksista pitää tulla asiakkaan suusta. Muutos todennäköisemmin tapahtuu, kun mitattava itse huomaa, mitä muutosta tarvitaan.

En kuitenkaan toivo ja tiedän, etteivät kaikki mittaukset päädy avioeroon! Voit siis tehdä mittauksen ilman pelkoa.

Hyvinvointi on sitä, että palaudut päivän haasteista.

Mukavaa päivän jatkoa!

Armi Lundán

Vilmankämmen/Tampereen Pilates Studio

sairaanhoitaja, hyvinvointivalmentaja

Method Putkisto Pilates-ohjaaja

Vastaa