AjankohtaistaBlogiYleinen

Yksin vain parin kanssa

Käytkö Sinä harrastamassa yksin vain parin kanssa?

Minulla oli tunnilla 3 pariskuntaa Method Putkisto- syvävenyttelytunnilla. Tämä tuntuu ehkä Sinusta pieneltä määrältä, mutta minun tunneilla se on jo puolet kokonaismäärästä. Tunnille otan siis korkeintaan 12 henkilöä, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista.

Näkisin, että on hyvä harrastaa avioparin kanssa yhdessä, koska usein tuo yhteinen aika on kortilla ja yhteinen harrastus voi olla sitä kaivattua laatuaikaa.

Usein nimenomaan vaimo on rohkaissut miestään mukaan tunneille, kun on huomannut jäykkyyden hiipineen miehensä kroppaan.

Usein miehet kyllä tekevät voimaharjoittelua, mutta tuo kehonhuolto venyttelyineen jää tekemättä.

Venyttely miesten mielestä on vähän enemmän naisten juttu, joten vaimo voi antaa tukea, että uskaltautuu tunnille mukaan.

Toki on miehiä, jotka ”uskaltavat” tulla yksinäänkin, kun ovat itse huomanneet venyttelyn hyvät vaikutukset omaan kuntoonsa.

Jos harjoittelu on liikaa pelkkää voiman kehittämistä, lihaksesi saattavat lyhentyä liikaa ja ne tuovat niveliä liian lähelle toisiaan ja aiheuttavat Sinulle kipua ja kulumaa nivelille.

Tunnin jälkeen Sinulla on mukava aviosiipan kanssa vaihtaa ajatuksia liikkeistä ja voit vaikka kotonakin tehdä harjoitteita. Toinen muistaa jonkun liikkeen ja toinen toisen.

Parisi huomaan myös muutokset helpommin, mitä kehossasi tapahtuu.

Ja kun Sinun motivaatiosi joskus voi hiipua, parisi kannustaa Sinua ja taas jaksetaan yhdessä saapua tunnille. Tuette siis toinen toisianne.

Haluatko tulla tunnille yksin

Tämäkin on hyvin ymmärrettävää. Olet ehkä pienten lasten huoltaja ja kun pääset edes kerran viikossa tunnille, koet sen taivaalliseksi.

On edes kerran viikossa Sinulla aikaa vain itsellesi ja tuntea, mitä oma keho tuntee. Toimii siis erittäin hyvin stressin alentamiseen ja oman kehon tuntemisen lisäämiseen.

Tunnin alussa usein näkee, kuinka asiakas käy matolle ja huokaa syvään päivän touhut pois mielestään ja siirtää ajatukset vain omaan kehoonsa.

Ja kun hoidat itseäsi ja palaudut päivän/viikon rasituksista, olet energisempi ja jaksat taas hoitaa kodintöitä paremmin.

Tietysti sama pätee, jos haet tunnilla käynnillä helpotusta työstressistä palautumiseen.

Niin tai näin!

Molemmissa on omat hyvät puolensa ja onneksi Sinä voit itse päättää, mikä Sinulle sopii. Pääasia, että harrastat!

Tervetuloa tunneille yksin tai kaksin!

 

Armi Lundán

Tampereen Pilates Studio

Method Putkisto Pilates- ohjaaja vuodesta 2000

 

Vastaa